Vi finns till er hjälp

Att som anhörig känna osäkerhet inför allt som ska ordnas inför en begravning är fullt naturligt. Ett gott råd är att inte ha för bråttom. Du är varmt välkommen att vända dig till oss närhelst du vill. Vi kan försäkra dig om att med den långa erfarenhet och kunskap vi har gör vi vårt yttersta för att du ska få den hjälp du behöver. 
 
VI finns till er hjälp, hela vägen, med personlig omtanke och ett stort engagemang – allt för att begravningen ska bli så personlig och så minnesvärd som möjligt. Vår erfarenhet av bygdens seder och traditioner borgar också för ett åtagande av hög kvalitet, men också till ett rimligt pris.
 

Era önskemål och val

När ni kommer till oss, eller om ni föredrar hembesök, går vi tillsammans igenom de olika önskemål och valmöjligheter som finns inför en begravning. Det kan t.ex. vara:
 
Dödsannons, val av präst, bokning av lokal för begravning och minnesstund med förtäring. Sång, musik och tryckta program under begravningsakten. Kista, urna och blommor i olika utföranden. Svepning, bisättning, personligt avsked (visning). Gravplats, försäkring och bouppteckning mm.
 
Det är de önskemål ni har, som styr våra förberedelser och vårt arbete. Om ni t ex vill vara delaktiga i det praktiska förfarandet vid t.ex. svepning eller liknande, möter detta inget hinder hos oss.
 

Ni får skriftlig dokumentation

Det är många frågor som måste beslutas om i samband med ett dödsfall. Därför lämnar vi alltid en skriftlig dokumentation. Då kan ni i lugn och ro hemma gå igenom vad som blev bestämt och se vilka frågor som eventuellt kvarstår. En trygghet för er som beställare är även att dokumentationen innehåller en specificerad prisuppgift.
 

Utformning av dödsannons

Syftet med dödsannonsen är inte enbart att tillkännage dödsfallet, utan också att tala om var, när och hur begravningen äger rum. Den brukar innehålla namnen på dem som stod den avlidne närmast, en vers, dikt eller psalm samt en symbol av något slag. Man kan också inbjuda till en minnesstund efter begravningen. Om man tycker att den bortgångne ska kunna hedras genom minnesgåva till något välgörande ändamål upplyser man i annonsen om detta.
 
Hos oss finns alla möjligheter att hitta fram till de rätta alternativen från symbolkartor, insamlingsfonder, vers och diktregister mm.
 
Vi sköter också kontakten med tidningarna angående införandet av annonsen.