Företagets historia

I Tidaholm när seklet var ungt fanns där snickare som tillverkade kistor hemma i sina snickarbodar. Det fanns också hästkörare som skötte transporter. Förr i tiden levererades kistan till dödsboet på ett tidigt stadie, det var ju så att den döde fick vara kvar i hemmet ända tills begravningsdagen. Leveransen ut kunde gå öppet och primitivt till.
 
Det har bland annat berättats minnen från tider då man ute på landsbygden ställde kistan på "mjôlkabort" vid infartsvägarna till gårdarna vid leverans.
 
På begravningsdagen var det dock desto ståtligare, i Tidaholm så ställdes Carl Anton Romans två vita hästar iordning när det var dags för procession.
 
Begravningar var omgärdade av många procedurer och specialarrangemang i fråga om klädsel, förtäring mm. Man hade till och med särskilt begravningsgodis och svarta begravningstårtor.
 
Rickard Johansson kan omnämnas vara en av de tidiga snickarna som också hjälpte till med en del andra bestyr i samband med begravning. Han hade sin snickeriverkstad på Solkullegatan i Tidaholm. Några andra som kan nämnas är "Bengtssons" som hade speceri, bosättning och järnhandel samt begravningsuppdrag som sin vardagssyssla.
 
Men den förste "riktige" begravningsentreprenören i Tidaholm kan sägas vara Thore Karlsson som tog över efter bl.a. Rickard Johansson m.fl. och började med verksamheten tidigt -50 tal. Hans begravningsbyrå låg på Nygatan. Körningarna däremot sköttes nu till stora delar av Gustav Sahlström som hade införskaffat Tidaholms första begravningsbil. Efter honom blev det Lennart Karlsson, anställd hos Thore, som skötte transporter mm.
 
1966 lämnade Thore Karlsson över till efterträdaren Sture Carlsson som dessförinnan hade gått lite som "lärling" hos Thore. Sture Carlsson drev sedan verksamheten i hela 28 år på Stallängsvägen och blev "ett" med begravningar i Tidaholm.
 
1994 var det åter dags för skifte, och med några års tjuvstart på pensioneringen lämnade Sture över rodret till Curt Sandstedt som efter 16 års anställning på begravningsbyrå i Falköping var väl insatt i branschen.
 
Sedan dess finns verksamheten på Telefongatan bredvid Statoil. Frun Anita anställdes i företaget och snart också sonen Martin.
 
Efter att tidigare, genom anställningen i Falköping, haft flertalet av begravningsuppdragen mellan Falköping och Sandhem / Mullsjö öppnade Sandstedts begravningsbyrå 1996 en filial i Mullsjö, f.ö. den första med egen lokal sedan decennier tillbaks i trakten.
 
I augusti 2004 var det dags för ägarbyte då Lasse Berggren från Bloms begravningsbyrå i Skövde tog över ägandet. I september 2006 sålde han byrån vidare till sin bror Christer Berggren som, efter ett par år som anställd, kände sig mogen att ta över verksamheten.
Den 1 juli 2015 tog Matteus Nilsson över ägandet av begravningsbyrån.